Prøv vår mobilversjon av Eiendomsnett på m.eiendomsnett.no


x
Tips en venn

Flott gårdstun uten konsesjon og odel midt i Birkerbeinerriket

Standard

Det første som møter deg når du kommer inn på tunet er et herskapelig og praktfullt våningshus, meget velholdt og godt ivaretatt med tidsmessig god standard. Boligen har en karakteristisk vakker fasade. Her kan man vandre fra stue til stue. Eiendommen bærer preg av meget godt vedlikehold. Innvendig ble bolig restaurert i 1994/95. Eiendommen må oppleves! Dette er en unik eiendom med stor bygningsmasse, som først og fremst er fordelt på et innholdsrikt våningshus over to plan. I tillegg er det en kårbolig på eiendommen som også fremstår i god stand. Med den store bygningsmassen så kan dette også passe perfekt til en familie med flere generasjoner.Det er også flere og mindre frittstående bygg på tunet, herunder stabbur, lekestue, bod og en stor, tidligere driftsbygning.Byggene holder gjennomgående god standard og fremstår velholdt. Hovedetasjen i våningshuset byr blant annet på kjøkken, spisestue, dagligstue samt bibliotek, gjennomgående med et herskapelig preg.

Beliggenhet

Åmot ligger i hjertet av Østerdalen. Kommunens sentrum, Rena, finner du ca 2 km fra gården. 1 km fra barneskole. Om du er jeger, fisker, bæreplukker, eller du liker turer til fots, på hesteryggen, på ski eller på sykkel finner du et variert tilbud av opplevelser hele året. Eiendommen ligger i nærheten av Birkebeinerløypa omkranset av skog med utstrakt jakt og rik kulturhistorie.

Generell informasjon

De staselige bygningene på Store Arnestad ligger i et åpent jordbrukslandskap, nær skogen og fjellet ved inngangen til "Birkebeinerriket".Tunet har en særdeles velholdt bygningsmasse. Eiendommen inneholder blant annet hovedbygning på ca 400 kvm, kårbolig på ca 80 kvm, stabbur og utleiehytter.Åmot ligger i hjertet av Østerdalen. Kommunens sentrum, Rena, finner du ca 2 km fra gården. 1 km fra barneskole. Om du er jeger, fisker, bæreplukker, eller du liker turer til fots, på hesteryggen, på ski eller på sykkel finner du et variert tilbud av opplevelser hele året. Eiendommen ligger i nærheten av Birkebeinerløypa omkranset av skog med utstrakt jakt og rik kulturhistorie.

P-rom

Våningshus:1.etg: Entre, kjøkken, arbeidsrom, spiskammers, gang, samt flere stuer.2.etg: Bad med egen garderobe, gang og seks soverom.Kårbolig: Gang, stue, kjøkken, bad og to soverom.

S-rom

Våningshus:Kjeller og boder.Kårbolig: Bod.

Adkomst

Se vedlagt kart.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Det er uttak for 4 motorvarmere på parkeringsareal.

Oppvarming

Oppvarming skjer med ved og elektrisk oppvarming.

Byggemåte

Se vedlagt takst for byggemåte.

Andre bygninger på eiendommen

3 utleiehytter:På eiendommen er det oppført 3 hytter på 12 kvm. Disse er brukt i forbindelse med utleie til turister samt ved Birkebeinerarrangementene. Det er innlagt strøm i alle hyttene.Kårbolig:Kårboligen ble oppført i 1977 og er på 77 kvm. Boligen ble oppusset i 1999 med blant annet nyere bad og overflater forøvrig. Boligen fremstår som meget velholdt.Driftsbygning:Driftsbygningen ble opprinnelig oppført i 1925 og senere tilbygd i 1951. Driftsbygningen har en samlet grunnflate på 900 kvm. Huset har en husdyrdel og en låve/lagerdel. Det er laget stallplasser for 5 hester i 1992. I andre etasje er den varmlufts korntørke og en kaldluftstørke.Stabbur:Stabburet har en grunnflate på 45 kvm. Det er bygget i laftet tømmer over to etasjer. Det er innlagt strøm. Stabburet er plassert i forbindelse med tunet på eiendommen.Bod/uthus:Bod/uthus på 60 kvm som er brukt til oppbevaring. Huset er oppført i laftet tømmer.Gapahuk:Det er oppført gapahuk sentralt på tunet.Lekestue:Lekestue på 5 kvm er plassert i hagen.

Tomt

Det første som møter deg når du kommer til Store Arnestad er en flott bjørkealle som viser vei inn til tunet av gården. Tunet er meget pent opparbeidet med plen og rik beplantning. Eiendommen er godt skjermet fra hovedveien.

Vei/vann/avløp

Privat veg og avløp. Offentlig vann.

Diverse

"Kristinehuset":Denne eiendommen ligger på eget gnr/bnr og kan selges separat eller selges samlet med resten av tunet. Denne boligen har en takst på kr 2.900.000,-. Det er tinglyst veirett til denne eiendommen fra nord. Det må anlegges ny vei.Stor og innholdsrik enebolig med generasjonsdel. Den luftige planløsningen og fine spiseplassen på kjøkkenet/stuen passer perfekt for en større familie eller en familie som ønsker litt mer armslag. Eiendommen ligger i umiddelbarnærhet til Birkerbeinertrasseen. Gode muligheter for gode leieinntekter i forbindelse med de ulike arangementene.

Offentlige påbud

Det foreligger ingen pålegg eller krav. Dette er likevel ingen garanti for at eventuelle nye pålegg eller krav vil kunne forekomme ved nye kontroller.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Visning

For visning ta gjerne kontakt med megler på tlf: 90 67 21 15.

Store Arnestad, 2450 RENA

 • 4.900.000,-
 • 307 m²
 • 6
x
Send forespørsel til selger

Visning

 • For visning ta gjerne kontakt med megler på tlf: 90 67 21 15.

Kontakt megler

Stein Olav Engebakken

Phone: 02998

Mobil: 906 72 115

Send e-post
x
Send e-post til megler
Nettsted

EiendomsMegler 1 Elverum

EiendomsMegler 1 Elverum

Prisdetaljer

 • 4.900.000,-
 • 16.000,-

Annen informasjon

 • Norge/Hedmark/Åmot
 • 307 m²
 • 19957
 • Selveier
 • Eiet
 • Enebolig
 • 1917
 • 24
 • 152
 • Megler
 • 358 m²
 • 323 m²
 • Kr 122.500,- Dokumentavgift salgssum=prisant. Kr 525,- Tinglysing av skjøte Kr 525,- Tinglysing av pantedokument (per stk.) Kr 202,- Panteattest Kr 8.900,- Boligkjøperforsikring (valgfritt) Sum 132.652,- Inkl. boligkjøperforsikring
 • <B>Bruksareal: </B><BR>1. etasje: 183 kvm<BR>2. etasje: 140 kvm<BR><B>Primærrom:</B><BR>1. etasje: Primærrom: 167 kvm<BR>2. etasje: Primærrom: 140 kvm<BR><B>Sekundærrom:</B><BR>1. etasje: Sekundærrom: 16 kvm<BR>
 • 2901592

Kartplassering

 • ... ...
  Klikk for å aktivere kartet
  +
  -

  Kilde: Statens Kartverk/Geodata AS